Chinook – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Chinook-ul este o rasă nordică, provenind dintr-un singur strămoș născut în anul 1917, Chinook, ai cărui părinți au fost Husky siberian și metis de Saint-Bernard. Urmașii lui Chinook i-au moștenit culoarea, talia și inteligența.

Chinook și urmașii săi au fost folosiți pentru tracțiune în expediția în Antarctica a Amiralului Byrd din anul 1929, stabilind recorduri la sanie de distanță, greutate și viteză.

Din păcate, Chinook și-a pierdut viața în acea expediție. Rasa aproape a dispărut în anii 1980 când nu mai existau decât 11 câini buni de reproducție, dar în ultimii ani numărul lor a crescut.

Descriere fizică: Chinook este un câine de talie medie spre mare, mai mult lung decât înalt. Are un craniu lat, bot conic, ochi migdalați maronii; urechile pot fi purtate erecte, semi-erecte sau lăsate.

Are o coadă asemănătoare cu o sabie și picioare bine acoperite de blană și cu membrană interdigitală. Blana dublă groasă este maro-roșcat cu pete maro-roșcate până la negru pe urechi și pe bot.

Înălțime: 53 – 69 cm.

Greutate: 25 – 35 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt loiali, muncitori și versatili. Sunt prietenoși și calmi, retrași, dar neagresivi cu străinii. Câinii sunt inteligenți, alerți și ușor de dresat, dar se maturizează încet. Se înțeleg bine cu copiii și cu alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: cea mai potrivită familie este una activă, într-un mediu rural sau suburban.

Nevoi speciale: mișcare, curte îngrădită, periaj, stil de viață de interior, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, criptorhidism, displazie, convulsii, probleme cutanate.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *