Câinele Urs Karelian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Karjalankarhukoira.

Ţară de origine: Finlanda.

Istoric: Câinele Urs Karelian este considerat a fi descendent din rasele nordice indigene și a fost dezvoltat pentru vânătoarea urșilor și a elanilor, lucrând mai degrabă singur decât în haită. Este îndeaproape înrudit cu Laika ruso-europeană.

Este crescut pentru a hărțui prada. După cel de Al Doilea Război Mondial aproape a dispărut, dar Finnish Kennel Club a muncit pentru a-l revitaliza. Recent, această rasă a fost folosită în programe pentru împiedicarea pătrunderii urșilor în suburbiile dezvoltate.

Descriere fizică: un câine mare și puternic, puțin mai lung decât înalt, cap triunghiular și bot scurt și gros. Are nas mare, negru și ochi mici și maronii.

Urechile triunghiulare sunt erecte de dimensiuni medii. Coada este fie ca un smoc, fie lungă și purtată liber peste spate. Are blană dublă, cu un strat exterior aspru, de lungime medie, cu firul drept, care este mai lung la nivelul gâtului, spatelui și fundului. Este negru și alb.

Înălțime: 48 – 58 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: câinii din această rasă au un puternic instinct de vânător.

Este neînfricat în fața vânatului de dimensiuni mari și un simț al mirosului excelent. Cu oamenii este temperat, chiar și cu copiii, dar deseori este agresiv cu alți câini. Are tendința de a hoinări.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Câinele Urs Karelian necesită un stăpân activ și cu experiență.

Nevoi speciale: curte îngrădită, dresaj ferm, lesă, activități în aer liber, socializare.

Posibile probleme de sănătate: nu se cunosc.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *