cainele-canadian-eskimo-rasa-caine

Câinele Eskimo canadian – Rasă câine

Nume alternativ: Canis borealis, Qimmiq, Câinele Eskimo.

Ţară de origine: Canada.

Istoric: Câinele Eskimo canadian este considerat o rasă antică de câini, care a fost folosită de triburile Inuite din regiunea arctică a Canadei timp de cel puțin o mie de ani pentru vânătoare și tracțiune.

La sfârșitul secolului al IX-lea a devenit popular printre exploratorii vestici care au folosit acești câini în expediții atât la Polul Nord, cât și la Polul Sud. În ultimii 100 de ani a fost de mai multe ori aproape de dispariție și continuă să fie foarte rar și în momentul de față.

Descriere fizică: Câinele Eskimo canadian este un câine mare și puternic. Are un cap trapezoidal, lat, cu urechi triunghiulare care sunt depărtate.

Botul este conic, iar ochii mici pot fi de orice culoare, mai puțin albastru. Coada stufoasă este purtată încovoiată peste spate. Blana dublă poate avea orice culoare sau combinație de culori.

Înălțime: 58-69 cm.

Greutate: 27-47 kg.

Temperament: acesta este un câine energic, jucăuș și inteligent, dar care poate fi și încăpățânat. Se bucură de activitățile la exterior și climatul mai rece.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă din zona suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: mișcare, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: vulnerabil la bolile transmisibile.

În ciuda numelui și a aspectului, Eskimo american nu își are originea în Alaska și nici nu este un descendent al câinelui Husky. Această rasă este membră a familiei câinilor Spitz, care își au originea în Germania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *