Câinele Eskimo american – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Eskie, Spitz american.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: acest câine este un descendent al câinilor Spitz albi care au ajuns în această țară odată cu imigranții germani. Este probabil înrudit și cu Volpino italian și Spitz-ul japonez. Pe lângă rolul său de companion, a fost folosit și pentru pază, dar și ca animal de circ.

Descriere fizică: corpul este pătrat, puternic și compact. Capul este triunghiular, cu urechi ascuțite ridicate. Blana dublă este albă complet sau alb cu crem.

Are o coamă pronunţată în jurul gâtului, o coadă stufoasă pufoasă purtată peste spate, și păr mai lung pe picioarele posterioare și crupă. Este întâlnit în trei variante: de jucărie, pitic și standard.

Înălțime (de jucărie): 23-30 cm.

Greutate (de jucărie): nu există standard.

Înălțime (pitic): 28-38 cm.

Greutate ( pitic): nu există standard.

înălțime (standard): 36-48 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: Eskimo american este un câine alert, energic și inteligent. Este loial, extrovertit și dornic să facă pe plac prietenilor și familiei, dar este precaut cu străinii. Această rasă este un excelent câine de pază. Este deștept și poate fi răutăcios, dar se înțelege bine cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă este adaptabilă și poate să se descurce bine într-un apartament atât timp cât are parte de mișcare suficientă.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: degenerarea articulațiilor genunchilor, displazia de șold, atrofie retiniană progresivă, convulsii.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *