cainele-de-groenlanda-rasa-caine

Câinele de Groenlanda – Rasă câine

Nume alternativ: Gronlandshund.

Ţară de origine: Groenlanda/Danemarca.

Istoric: Câinele de Groenlanda este considerat a fi una dintre cele mai vechi rase de câini din lume și este folosit de către populația indigenă din Groenlanda la sanie și la vânătoarea de foci și urși polari.

Descriere fizică: este un câine puternic, compact, cu corpul dreptunghiular, având un cap lat, arcuit și nasul mare. Ochii mari sunt înclinați și închiși la culoare, nasul are culoarea neagră sau roșu-închis, ajungând câteodată în timpul iernii la culoarea roz.

Botul este trapezoidal, maxilarele sunt puternice, iar urechile sunt mici, triunghiulare și ridicate. Picioarele sunt mari și rotunde, iar coada stufoasă se arcuiește peste spate. Blana dublă are stratul inferior gros și moale, iar cel exterior este aspru și drept, putând avea orice culoare.

Înălțime: 56 – 64 cm.

Greutate: 30 – 32kg.

Temperament: acesta este un câine puternic, energic, prietenos cu toată lumea, inclusiv cu străinii, copiii și alți câini. Tinde să fie independent, deși se va atașa de cel puțin unul dintre membrii familiei.

Asemenea celorlalți câini de sanie, tinde să se aventureze singur și poate fi destul de dificil de dresat. Nu poate fi de încredere în compania animalelor mici datorită puternicelor instincte de vânător.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o familie activă care trăiește în mediul rural.

Nevoi speciale: exercițiu, curte îngrădită, periaj și pieptănat, o slujbă sau o activitate curentă, lesă, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: albinism, volvulus gastric, criptorhidism, displazie de șold, hipotiroidism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *