buhund-norvegian-rasa-caine

Buhund norvegian – Rasă câine

Nume alternativ: Norsk buhund.

Ţară de origine: Norvegia.

Istoric: se consideră că un câine asemănător Buhundului norvegian a fost folosit în Evul Mediu ca animal bun pentru toate, atât pentru pază, cât și pentru păstorit. Atunci când creșterea oilor a devenit o practică destul de comună pe coasta vestică a Norvegiei la începutul secolului al XX-lea, cele mai bune exemplare dintre câinii de păstorit, câini de tip Spitz, au fost adunate și a fost declanșat un program de reproducție pentru a forma cel mai bun câine ciobănesc.

Rezultatul a fost Buhundul norvegian.

Descriere fizică: câinii din această rasă sunt de dimensiuni medii, cu forma corpului pătrată și pieptul adânc. Capul este trapezoidal, cu urechi mari și ciulite, iar ochii și botul negru. Asemenea tuturor câinilor de tip Spitz, are un aspect asemănător cu o vulpe.

Prezintă o blană dublă, cu un strat inferior des și gros, și unul exterior scurt și aspru. Este de culoarea grâului, cu sau fără extremități negre, sau negru cu zone cafenii foarte mici. Unele exemplare pot avea o zonă albă pe piept sau un guler alb. Este permisă și prezența unei măști.

Înălțime: 40 – 48 cm.

Greutate: 12.5- 17 kg.

Temperament: Buhund este o rasă vioaie, agilă, câteodată gălăgioasă. Este un câine foarte inteligent, cu un puternic instinct de vânător. Se bucură din plin de zonele cu climă rece.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: cel mai bine se descurcă într-o familie activă, care trăiește în mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: mișcare, o slujbă sau activitate constantă, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, epilepsie, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *