Alaskan Klee Kai – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: AKK, Klee kai.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Aceasta rasă a fost dezvoltată ca un câine de companie în anii 1970, prin încrucișări de Husky de Alaska, Husky siberian, Eskimo american și rase Schipperke.

Descriere fizică: un câine mic, care se aseamănă cu un Husky siberian miniatural. Are un cap în formă de pană, cu nas negru sau alb și ochi migdalați de culori variate. Coada este purtată răsucită peste spate. Blana este dublă de culoare gri cu alb sau negru cu alb; câteodată pot fi găsite și fire roșcate. Coloritul este simetric și există și o mască distinctă.

Înălțime (de jucărie): până la 33 cm.

Înălțime pitici: între 33 și 38 cm.

Înălțime (standard): între 38 și 42 cm.

Greutate: cel puțin 2,5 kg.

Temperament: Alaskan Klee Kai este un câine afectuos și loial față de familia sa, dar alert și precaut cu străinii. Este protectiv cu casa și familia, fiind un câine de pază excelent. Necesită socializare.

Acest câine s-ar putea să nu se înțeleagă cu copiii și are un instinct de vânător foarte puternic. Deseori, este comparat cu pisicile atunci când vine vorba de mofturile sale.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un proprietar experimentat și ferm. Dacă i se oferă suficientă mișcare, se poate adapta cu viața într-un apartament.

Nevoi speciale: mișcare, curte îngrădită, periaj și pieptănat, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: nu este niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *