akita-rasa-caine

Akita – Rasă câine

Ţară de origine: Japonia.

Istoric: Akita este cea mai înaltă dintre rasele japoneze. Este considerată a avea 300 de ani vechime și a fost dezvoltată ca rasă de luptă și pentru vânătoarea de animale mari, cât și ca animal de pază. În Japonia, imaginea sa este folosită pentru a reprezenta o stare bună de sănătate.

Cu toate că rasa a fost de mai multe ori în pericol de a dispărea, Japonia a intensificat eforturile de menținere a ei, iar acum Akita este una dintre cele șapte rase pe care această țară le-a declarat monumente ale naturii.

Descriere fizică: Akita este un câine mare, greu și bine echilibrat. Corpul este mai mult lung decât înalt, iar pieptul este adânc. Capul este triunghiular, cu fălci puternice, pătrate. Ochii sunt mici, negri și angulari iar urechile mici și în mod normal ridicate.

Coada este lungă și blănoasă purtată arcuit pe spate, în buclă simplă sau dublă. Blana dublă are un stat inferior gros și moale, și unul exterior scurt, drept, și aspru. Poate avea orice culoare, cu mască sau stea în frunte; exemplarele albe nu au mască.

Pintos au un fundal alb, cu pete de culoare pe cap și corp.

Înălțime: 61-71 cm.

Greutate: 32-60 kg.

Temperament: Akita este un câine loial și curajos, un companion afectuos și docil cu propria familie, dar alert și precaut cu străinii. Este un excelent gardian.

Deși în general este calm și tăcut, poate fi încăpățânat și are nevoie de socializare pentru a se înțelege cu oamenii în general. Această rasă este deseori agresivă față de alți câini și poate fi foarte teritorială.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: proprietarul unui Akita trebuie să fie experimentat și ferm, iar locul cel mai bun pentru creșterea unui astfel de câine este o casă într-o zonă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni autoimune, mielopatie degenerativă, displazie de șold și cot, hipotiroidism, atrofie retiniană progresivă (ARP).

Akita este un câine foarte respectat în Japonia natală. Atunci când un copil se naște, familia primește deseori din partea prietenilor statuete care înfățișează acești câini, pentru sănătate, fericire și o viață îndelungată.

În cazul unei boli, statuetele înfățișând un Akita sunt trimise pentru a ura o însănătoșire grabnică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *