Wolfhound irlandez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câinele irlandez, Ogar de Irlanda, Marele câine de Irlanda, Câinele lup de Irlanda, Marele ogar de Irlanda.

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: Wolfhoundul original este considerat o rasă foarte veche datând din anul 339 î.Hr. A fost pentru prima oară identificat la Roma, atunci când consulul roman Quintus Aurelius a primit şapte astfel de câini drept cadou.

În Irlanda a fost folosit pe post de paznic şi câine militar, şi pentru vânătoarea de lupi şi elani irlandezi. Atunci când elanul irlandez a dispărui, aproape aceeaşi soartă au avut-o şi câinii din această rasă. A fost revitalizată de iubitorii rasei în anii 1840.

Descriere fizică: este un câine mare, înalt, cu aspect de ogar, dar cu o blană aspră. Este musculos, dar graţios, cu un cap lung, ţinut sus, şi un bot lung, ascuţit. Nasul şi ochii sunt întunecaţi, iar urechile mici sunt pliate.

Are un gât puternic, lung, arcuit, piept adânc, labe mari, şi o coadă lungă, curbată. Blana dublă are puful scurt şi des, şi părul de lungime medie, aspru, care este în special sârmos în jurul ochilor şi sub bărbie. Poate fi gri, tigrat, roşu, negru, alb sau cafeniu.

Înălţime: 76-81 cm.

Greutate: 47,5-54 kg.

Temperament: este un câine demn, calm şi inteligent. Se înţelege bine cu oamenii, în special cu copiii. Nu este un bun câine de pază. Îi place să se distreze şi, în general, este activ cu excepţia momentelor când este în casă.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă, într-o casă din zona suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: exerciţii, curte îngrădită, îngrijirea blănii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, cancer, probleme oftalmologice, afecţiuni cardiace, displazie de şold şi cot, hipotiroidism, convulsii, boala von Willebrand.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *