whippet-rasa-caine

Whippet – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată acum mai bine de o sută de ani pentru curse și pentru vânătoarea șoarecilor. Este considerat descendent al încrucișării diferiților terrieri, ogari, Ogar italian și s-ar putea și Câinele faraonilor.

Descriere fizică: este un câine de talie mică spre medie, elegant și musculos. Whippetul este egal sau un pic mai mare în lungime în comparație cu înălțimea sa. Are un cap lung, îngust și un bot puternic, lung.

Are ochi mari, întunecați, nas negru, și urechi mici, ridicate. Are un gât lung și o coadă lungă, ascuțită. Blana scurtă, dreaptă poate fi de orice culoare.

Înălțime: 45,5-56 cm.

Greutate: 9-13 kg.

Temperament: este un animal prietenos și sociabil, care se înțelege bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini. Are un instinct de vânătoare pronunțat și va urmări un animal mic. Este inteligent și poate fi destul de activ.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie sau un individ activ și este adaptabili atât la viața la oraș, cât și la cea de la țară.

Nevoi speciale: atenție, curte îngrădită, lesă, protecție împotriva frigului.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologie.

Whippetul este cel mai rapid animal domestic de mărimea sa. Este capabil să atingă viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *