Sloughi – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Ogar arab, Slongui.

Ţară de origine: Africa de Nord.

Istoric: deși istoria acestei rase este necunoscută, se consideră că Sloughi este unul dintre descendenții ogarilor cu urechile lăsate, atât de prețuiți de egipteni. Este câinele populației Berbere din Maroc, Tunisia, Algeria și Libia, și al beduinilor care îl folosesc ca vânător pentru animalele mici sau medii.

Este, de asemenea, folosit pentru paza turmelor. Rasa aproape a dispărut la începutul secolului al XX-lea din cauza bolilor și tulburărilor politice și sociale din Africa de Nord.

Deși interesul a sporit în țări precum Franța, S.U.A. și Africa de Nord, rasa continuă să fie destul de rară. Această rasă a ajuns pentru prima oară în S.U.A. în anul 1973.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, suplu, cu un corp cu aspect pătrățos. Are un gât lung și cap triunghiular, cu botul conic care este egal în lungime cu craniul. Capul tinde să fie mai puternic decât cel al majorității ogarilor.

Are urechi triunghiulare lăsate și ochi maronii care deseori au mici pete negre. Blana scurtă și dreaptă poate fi de culoarea nisipului, negru cu pete cafenii sau tigrate, sau tigrat. Frecvent prezintă o mască neagră și alte pete negre sau poate avea alb pe piept și pe vârful degetelor.

Există doua varietăți: un tip de deșert și un tip de munte. Câinii care aparțin de prima varietate sunt ceva mai mici și mai supli.

Înălțime: 61-76 cm.

Greutate: 18-28,5 kg.

Temperament: este un câine afectuos și devotat familiei, dar precaut cu străinii. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu câinii și copiii, dacă a fost bine socializat, îi place să alerge, dar poate fi liniștit în casă.

Se maturizează greu și tinde să fie destul de sensibil, reacționând dacă este provocat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă bine cu proprietari activi, care au timp pentru ei. Cea mai potrivită este o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sensibilitate la anestezie, atrofia mandibulei, suflu cardiac, atrofie retiniană progresivă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *