Saluki – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Saluqi, Greyhound persan.

Ţară de origine: Orientul Mijlociu.

Istoric: este o rasă antică, ce se trage din ogarul care se pare că a existat în Mesopotamia încă din secolul al VI-lea î.Hr. Un schelet al unui câine asemănător a fost descoperit în Siria de Nord, și datează din anul 2500 î.Hr.

Saluki a fost crescut de triburile din zonă pentru vânătoarea animalelor cum ar fi gazelele și iepurii. Continuă să fie folosit pentru acest rol în Orientul Mijlociu, dar pe teritoriul S.U.A. este în principal animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, musculos, zvelt și elegant. Are un cap lung și îngust; ochi întunecați, nasul negru sau roșu-închis, și urechi lungi, lăsate.

Are pieptul adânc și o coadă lungă, curbată. Blana este dreaptă, mătăsoasă, cu urechi, coadă, picioare și coapse îmblănite. Există, de asemenea, o varietate cu blana dreaptă, fără aceste zone îmblănite. Poate fi de orice culoare, cu sau fără alb.

Înălțime: 58,5-71 cm.

Greutate: 20 kg.

Temperament: este un câine atent și inteligent, care poate fi însă sensibil. Îi place să alerge, dar este calm și liniștii în casă. Este afectuos cu familia și se bucură pe deplin de compania umană.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă, care locuiește în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, curte îngrădită, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: ehrlichioză, epilepsie, hemangiosarcom, hipotiroidism, sensibilitate la anestezie.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *