saluki-rasa-caine

Saluki – Rasă câine

Nume alternative: Saluqi, Greyhound persan.

Ţară de origine: Orientul Mijlociu.

Istoric: este o rasă antică, ce se trage din ogarul care se pare că a existat în Mesopotamia încă din secolul al VI-lea î.Hr. Un schelet al unui câine asemănător a fost descoperit în Siria de Nord, și datează din anul 2500 î.Hr.

Saluki a fost crescut de triburile din zonă pentru vânătoarea animalelor cum ar fi gazelele și iepurii. Continuă să fie folosit pentru acest rol în Orientul Mijlociu, dar pe teritoriul S.U.A. este în principal animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, musculos, zvelt și elegant. Are un cap lung și îngust; ochi întunecați, nasul negru sau roșu-închis, și urechi lungi, lăsate.

Are pieptul adânc și o coadă lungă, curbată. Blana este dreaptă, mătăsoasă, cu urechi, coadă, picioare și coapse îmblănite. Există, de asemenea, o varietate cu blana dreaptă, fără aceste zone îmblănite. Poate fi de orice culoare, cu sau fără alb.

Înălțime: 58,5-71 cm.

Greutate: 20 kg.

Temperament: este un câine atent și inteligent, care poate fi însă sensibil. Îi place să alerge, dar este calm și liniștii în casă. Este afectuos cu familia și se bucură pe deplin de compania umană.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă, care locuiește în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, curte îngrădită, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: ehrlichioză, epilepsie, hemangiosarcom, hipotiroidism, sensibilitate la anestezie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *