rhodesian-ridgeback-rasa-caine

Rhodesian Ridgeback – Rasă câine

Nume alternative: Câinele leu, Ogarul leu african.

Ţară de origine: Africa de Sud.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată atât în Africa de Sud, cât și în Zimbabwe de coloniștii europeni. Este descendentă a câinilor locali crescuți de tribul Hottentot pentru a fi câini buni la toate în fermă, mânarea animalelor, paza și vânătoarea de lei.

A fost importată pentru prima oară în S.U.A. după cel de Al Doilea Război Mondial. În zilele noastre, este un popular câine de companie.

Descriere fizică: un câine mare, musculos care este puțin mai lung decât înalt. Are spatele și șalele puternice, pieptul adânc, și o coadă lungă, ascutiță. Capul este mare, cu riduri pe frunte atunci când câinele este alert.

Urechile sunt de dimensiuni medii și purtate lăsate, iar ochii mari sunt complementari în culoare cu blana. Are un bol lung, puternic, și un nas mare, negru. Blana scurtă, aspră este de culoarea grâului, variind de la crem la auriu sau roșu și maroniu.

Poate avea mici pete albe pe piept și degete. Poate fi ușor deosebit după creasta de pe spate, datorată celor două vârtejuri ale părului care crește în sens contrar restului.

Înălțime: 61-68.5 cm.

Greutate: 32-38,5 kg.

Temperament: este un câine liniștit și relaxat. Este devotat familiei, dar inteligent și independent, așa că dresajul s-ar putea să se dovedească o provocare. Are un puternic instinct de vânătoare și nu poate fi de încredere în compania animalelor mici.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: are nevoie de un stăpân experimentat, ferm, consecvent.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: chisturi dermoide, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *