Ogarul spaniol – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Galgo Espanol.

Ţară de origine: Spania.

Istoric: această rasă este descendenta ogarilor asiatici și a fost crescută pentru vânătoarea de iepuri și alte animale mici în stepele și zonele muntoase ale Peninsulei Iberice. Se crede că a ajuns în Spania odată cu arabii și este posibil să fie descendent al Sloughi sau al Ogarului de Ibiza.

A fost exportat în Irlanda și Anglia în secolele al XVI-lea și al XVII-lea, și este deseori citat ca fiind strămoșul Ogarului englez. Continuă să fie folosit pentru vânătoare și pentru cursele de ogari din țara sa natală.

Asemenea celorlalți ogari, folosirea acestora în curse este controversată, existând rapoarte de tratament crud cu animalele din partea unor proprietari de curse și a vânătorilor.

Descriere fizică: este un câine mare, cu aspect dreptunghiular, îngust și cu pieptul adânc. Este atât musculos, cât și elegant, având un cap lung, îngust, și botul care este mai lung decât craniul. Are un nas mic, negru, și ochi migdalați.

Urechile triunghiulare sunt pliate atunci când se odihnește și semi-erecte atunci când este atent sau activ. Are un gât lung și coada ascuțită, lungă, cu aspect de cârlig.

Blana poate fi scurtă și dreaptă sau lungă și sârmoasă. Poate fi de orice culoare, dar în general este negru, pestriț cu negru, castaniu închis, cafeniu, tigrat, galben, roșu, alb, sau alb cu pete multicolore.

Înălțime: 61-71 cm.

Greutate: nu există un standard disponibil.

Temperament: Ogarul spaniol este un excelent câine de companie; este blând cu copiii și devotat familiei. Iubește să se joace, dar tinde să fie sedentar în casă. Este sensibil și poate fi distant cu străinii și agresiv cu animalele mici.

Marea majoritate a acestor câini ținuți ca animale de casă sunt de fapt ogari de curse pensionați sau câini de vânătoare, așa că vor avea nevoie de puțin dresaj pentru a se acomoda cu noile roluri.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se adaptează la marea majoritate a condițiilor de trai, dar nu ar trebui să trăiască într-o casă în care mai există și alte animale mici.

Nevoi speciale: exerciții moderate, protecție împotriva frigului, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *