Ogarul – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Ogarul englez.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Ogarul (Greyhound) este o rasă străveche, care a existat în forma sa actuală timp de aproape două mii de ani. Originile sale exacte nu sunt cunoscute, dar câini similari sunt găsiți în referințe care datează de cinci mii de ani.

Strămoșii Ogarului modern au fost găsiți în Egipt și Grecia. În secolul al X-lea, acești câini au fost importați în Marea Britanie, unde au devenit populari atât printre oamenii de rând, cât și printre nobili.

În secolul al XI-lea, populației de rând i s-a interzis să mai crească sau să dețină acești câini; această lege a fost abrogată de Regina Elisabeta I, cinci sute de ani mai târziu. Până în secolul al XVIII-lea, rasa își recăpătase popularitatea și s-au înființat mai multe cluburi de vânătoare.

Un câine de tipul Ogarului se pare că a ajuns în S.U.A. odată cu exploratorii spanioli, în secolul al XVI-lea. De-a lungul timpului, a fost dezvoltat într-un câine de vânătoare de iepuri și de curse; cursele comerciale de Ogari au fost introduse în anii 1920. Marea majoritate a Ogarilor din S.U.A. care nu aparțin AKC sunt parte a acestei industrii.

Descriere fizică: Ogarul este un câine mare, puternic și suplu. Este construit pentru viteză, având picioarele lungi și un corp îngust. Are capul și gâtul lungi, slabe, și membre posterioare puternice.

Urechile mici și fine sunt pliate, și are ochi întunecați. Coada lungă este ușor curbată în sus. Are o blană scurtă, dreaptă care poate fi de orice culoare.

Înălțime: 68,5-76 cm.

Greutate: 27-32 kg.

Temperament: este un câine care se înțelege aproape cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alți câini. Are un puternic instinct de vânător și nu poate fi de încredere în preajma animalelor mici.

Acasă este un leneș, dar pe teren este un adevărat alergător de performanță. Pentru că marea majoritate a acestor câini care sunt disponibili pentru adopție sunt câini de curse pensionați, s-ar putea să aibă nevoie de dresaj special pentru a se adapta la viața de casă.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

Cel mai bun stăpân: acești câini se adaptează aproape oricărui mediu, la oraș sau la țară, într-o familie sau doar cu un individ.

Nevoi speciale: atenție, curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sensibilitate la anestezie, volvulus gastric.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *