Metișii ogarilor şi ai raselor Pariah

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nu există prea mulți metiși ai acestor rase în S.U.A., probabil pentru că marea majoritate a raselor sunt destul de rare. În Marea Britanie, însă, este răspândit Lurcherul, (deasupra) care este o încrucișare între orice rase de ogari, deseori Ogarul afgan, și o altă rasă, cum ar fi Terrieri, Retrieveri sau Ciobănești.

Deși există puțini metiși de ogari în S.U.A., merită să menționăm că marea majoritate a câinilor din această rasă ținuți ca animale de companie sunt de fapt câini pensionați din curse care sunt adoptați prin intermediul unei organizații de salvare a animalelor.

Atunci când își încheie activitatea în curse, mulți dintre acești câini sunt eutanasiați, dar şi câțiva norocoși sunt oferiți spre adopție prin intermediul acestor organizații. Deși acești câini trebuie deseori să învețe câteva lucruri de bază pentru a supraviețui într-o casă suburbană normală, cum ar fi să urce și să coboare scările sau cum să meargă pe linoleum alunecos, ei sunt animale de companie excelente.

În teorie, majoritatea raselor Pariah sunt metiși; doar câțiva sunt rase înregistrate și marea majoritate sunt câini sălbatici ce trăiesc la periferia civilizației. Câinele de Carolina, de exemplu, este în mod cert încrucișat cu alți câini sălbatici sau domestici. Rasa a fost descoperită doar după ce cercetătorii au observat mai multe exemplare asemănătoare care erau capturate de agențiile de controlul animalelor din sud. Deseori pot fi găsiți în adăposturi din sudul Statelor Unite.

Metișii de ogari vor avea conformația și constituția de curse, cât și sensibilitatea temperamentală a raselor pure. Acești câini tind să fugă, așa că trebuie ținuți în permanență într-un spațiu bine îngrădit sau în lesă. S-ar putea să fie și sensibili la anestezie, așa cum este cazul marii majorități a ogarilor.

Dacă vă interesează un astfel de metis de ogar sau de Pariah, discutați cu adăpostul local în legătură cu argumentele pro și contra ale deținerii unui astfel de câine.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *