Chart Polski – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Ogar polonez.

Ţară de origine: Polonia.

Istoric: se crede că această rasă există încă din secolul al XIII-lea și este probabil descendentă ogarilor asiatici. A fost folosită pentru vânătoarea de iepuri, vulpi, căprioare și lupi.

Descriere fizică: este un câine mare, musculos și puternic. Este mai puțin rafinat decât alte rase de ogari. Are gura puternică; urechi pliate; un nas mare, negru și ochi de culoarea chihlimbarului. Coada este lungă și groasă, și cu vârful ca un cârlig.

Blana elastică este de diferite lungimi și poate fi de orice culoare. Pleoapele și nasul trebuie să fie în ton cu culoarea blănii.

Înălțime: 68,5-81,5 cm.

Greutate: nu există niciun standard disponibil.

Temperament: este un câine încrezător în sine și curajos. Este precaut cu străinii și destul de retras.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân experimentat, într-o casă dintr-o zonă rurală.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Chart Polski este întâlnit în literatura, pictura, și desenele legate de vânătoare încă din secolul al XIII-lea. Ilustrațiile arată că rasa a rămas aproape neschimbată până la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când problemele politice și economice din Polonia, urmate de cele Două Războaie Mondiale au dus aproape la dispariția rasei.

Doar câteva exemplare pure au rămas în Polonia până în anul 1974 atunci când au fost inițiate eforturi pentru revitalizarea rasei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *