Câinele de Carolina – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Dingo american, Dingo dixie, Câinele indienilor.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Câinele de Carolina este o rasă indigenă. Unii sunt de părere că urmașii săi au traversat Podul de pământ de peste strâmtoarea Bering împreună cu oamenii din Paleolitic. Mulți astfel de câini continuă să trăiască în sălbăticie în sud-estul S.U.A., deși devin din ce în ce mai mult animale de companie.

Nu este chiar neobișnuit ca acești câini să se împerecheze cu câinii domestici.

Descriere fizică: Câinele de Carolina este de talie medie, solid, cu un cap puternic și un aspect ca de vulpe. Urechile sunt mari și ridicate, ochii migdalați sunt maronii și atât nasul cat și buzele sunt negre.

Coada stufoasă este de lungime medie și ca un cârlig. Picioarele anterioare se pot răsuci spre exterior și are un piept adânc.

Are o blană scurtă, bogată, care este roșiatică, de la crem cu fire roșii la un roșu caracteristic câinilor dingo. Se întâlnesc și exemplare cafenii și negre.

Înălțime: 46-51 cm.

Greutate: 14-20 kg.

Temperament: este un câine loial, cu simț de haită. Este devotat și afectuos cu familia sa, dar precaut cu străinii. Este protector, dar nu va mușca neprovocat. Fără socializare, este deseori rușinos. Rareori pleacă să hoinărească.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă sunt adaptabili la marea majoritate a situațiilor de trai atât timp cât este bine socializat și primește suficientă mișcare.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, dresaj.

Posibile probleme sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *