cainele-cantaret-de-noua-guinee-rasa-caine

Câinele cântăreț de Noua Guinee – Rasă câine

Nume alternative: Canis Hallstromi, Cântărețul, Câinele lui Hallstrom.

Ţară de origine: Noua Guinee.

Istoric: este o rasă foarte veche de câini sălbatici, întâlniți în Noua Guinee. Era folosită de către băștinași pentru vânătoare. Unii experți consideră că este o specie diferită de câinele domestic.

Se aseamănă, probabil, cel mai mult cu Dingo australian. A fost exportată pentru prima oară la mijlocul secolului al XX-lea, atunci când câteva exemplare au fost aduse într-o grădină zoologică din Australia; până în anul 1989, singurii câini din aceasta rasă care se aflau în afara țării de origine erau în grădini zoologice.

Deși această rasă este rară atât în captivitate, cât și în sălbăticie, devine din ce în ce mai populară ca animal de companie în S.U.A.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, solid. Are un cap trapezoidal, cu pomeții lați și un bot conic. Are urechile mici, ascuțite ce sunt poziționate spate în spate și ochi triunghiulari maronii. Coada este ca o perie, iar labele rotunde se răsucesc către exterior.

Are o blană dublă, cu un puf gros în timpul iernii și un strat exterior gros, drept care este roșu întunecat cu pete albe pe față, piept, picioare și vârful cozii. Ocazional este negru și cafeniu.

Înălțime: 35,5-45,5 cm.

Greutate: 8-14 kg.

Temperament: acest câine este inteligent, independent, prietenos și blând cu oamenii atât timp cât este bine socializat. Are un puternic instinct de vânător și poate fi agresiv cu alți câini.

Este deseori descris ca asemănându-se cu o pisică atunci când vine vorba de maniere și personalitate. Este curios și tinde să cutreiere de unul singur. O rasă sensibilă care poate reacționa rău la mânie și pedepse dure. Mai mult urlă decât latră.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: este un câine adaptabil, care se descurcă bine cu un stăpân experimental în creșterea câinilor, într-o casă de la oraș, din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: atenție, slujbă sau activitate, lesă, curte îngrădită bine.

Posibile probleme de sănătate: monorhidism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *