cainele-canaan-rasa-caine

Câinele Canaan – Rasă câine

Nume alternative: Kelev K’naani.

Ţară de origine: Israel.

Istoric: această rasă antică este descendenta unui câine sălbatic care a trăit pe teritoriul actualului stat Israel, zona Canaan, timp de mai bine de patru mii de ani, unde era folosii ca animal de pază și câine ciobănesc.

Atunci când populația israelită a fost dispersată acum două mii de ani, marea majoritate a acestor câini s-a sălbăticit, trăind la marginea zonelor civilizate, în vreme ce alții i-au urmat pe beduinii nomazi, care îi foloseau pentru paza taberelor și a turmelor.

La începutul secolului al XX-lea, rasa a început să fie din nou domesticită. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, acești câini au fost folosiți de armată în Orientul Mijlociu pentru detecția de mine, transmiterea de mesaje și operațiuni de căutare și salvare.

Descriere fizică: este un câine mediu spre mare, puternic, cu aspect pătrat. Capul este trapezoidal, iar craniul este lat și egal în lungime cu botul. Are ochi întunecați, migdalați, și un nas negru. Urechile sunt scurte, ridicate, și depărtate; sunt mobile și extrem de sensibile la sunete.

Picioarele sunt ca de pisică, iar coada este groasă, stufoasă și purtată curbată peste spate. Are o blană dublă, cu puful des, moale și părul drept, aspru, de lungime medie. În jurul gâtului are coamă, iar fundul este îmblănit.

Poate fi orice culoare uniformă, sau pătat, între crem și roșu-maroniu, auriu cu roșu, alb sau negru. Unii au o mască neagră sau pete albe.

Înălțime: 48-61 cm.

Greutate: 16-25 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt alerți și vigilenți. Este devotat și afectuos cu familia, dar precaut cu străinii, atât animale cât și oameni, inclusiv copiii.

Reacționează dacă este provocat și este foarte protector. Se maturizează greu. Tinde să fie cel mai activ dimineața și seara.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân cu experiență în creșterea câinilor, indiferent de mediul în care trăiește.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, supravegherea timpului petrecut cu copiii și animalele, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *