Basenji – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câinele de Congo, Câinele african care nu latră.

Ţară de origine: Zair.

Istoric: Basenji este descendent al raselor foarte vechi de câini Pariah și a fost folosit la vânătoare încă din anii 3600 î.Hr.

Legenda spune că exemplare de Basenji au fost aduse din Africa Centrală faraonilor ca daruri. Atunci când civilizația egipteană a intrat în declin, rasa a devenit rară, deși a fost menținută într-o stare pură în țara sa natală, Zair.

Basenji-ul a fost întâlnit pentru prima oară de occidentali la începutul anilor 1900 și câteva exemplare au fost aduse în Marea Britanie în anul 1936, fiind folosiți pentru vânătoare sau aport.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, suplu, dar puternic, este mai mult scurt decât înalt. Are un cap plat, ridat și un bot mai scurt decât craniul sau. Ochii, care pot fi maroniu închis sau căprui închis, sunt migdalați, iar nasul este negru.

Are urechi mici, erecte, și un gât arcuit. Coada este ținută sus și curbată. Labele picioarelor sunt mici și compacte. Blana este scurtă și fină, roșu castaniu, neagră, tricoloră sau tigrată. Picioarele, pieptul și vârful cozii sunt albe.

Înălțime: 40,5-43 cm.

Greutate: 10-11 kg.

Temperament: Basenji este un câine inteligent, alert și independent. Este afectuos cu familia sa, dar protector și precaut cu străinii.

Este alert și curios, mofturos și cu calități asemănătoare pisicilor. Mai degrabă urlă decât latră.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Basenji are nevoie de o familie cu experiență în creșterea câinilor, într-o casă în mediul rural sau suburban.

Nevoi speciale: activitate sau slujbă, dresaj pozitiv, curte îngrădită.

Posibile probleme de sănătate: anemie, hernii, displazie de șold, atrofie retiniană progresivă și alte probleme oftalmologice, probleme renale, probleme tiroidiene.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *