treeing-walker-coonhound-rasa-caine

Treeing Walker Coonhound – Rasă câine

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Această rasă este descendentă a Walker Foxhoundului englez, care a fost importat în S.U.A. în anul 1742 și dezvoltată de Thomas Walker din Virginia. Acești câini au fost împerecheați cu Foxhoundii pe care George Washington îi adusese din Anglia cu câțiva ani înainte.

Acest copoi de Virginia a fost dezvoltat în copoi Walker care ulterior au fost încrucișați cu un metis asemănător Foxhoundului, care era foarte muncitor, având ca rezultat Treeing Walker Coonhoundul modern.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, care își poartă capul sus. Are urechi de lungime medie, poziționale în jos pe craniu și care formează cute spre final. Ochii sunt închiși la culoare, iar botul este lung și pătrățos.

Are picioare drepte; un piept adânc, picioare ca de pisică; și o coadă lungă ascuţită spre vârf. Blana tricoloră este scurtă și dreaptă. Unii câini sunt albi cu pete cafenii sau albi cu pete negre.

Înălțime: 51 -68,5 cm.

Greutate: 20-32 kg.

Temperament: este un câine sociabil, energic și sigur pe el. Se înțelege bine cu aproape toată lumea și este foarte blând.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: mișcare, curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Treeing Walker Coonhoundul poartă acest nume pentru abilitățile sale de vânătoare prin tehnica de treeing. Dacă este nedresat, câinele chiar se va urca în copaci pentru a prinde prada.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *