Plott Hound – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Plott.

Ţară de origine: Germania/S.U.A.

Istoric: acest copoi este singurul dintre câinii tip Coonhound care nu este descendent al Foxhoundului. Este, în schimb, descendent din Hanoverian hound.

A apărui inițial în Germania și a fost folosit pentru vânătoarea de mistreți. Descendenții săi au fost importați în S.U.A., în anul 1750 de Jonathon Plott, care s-a stabilit în Carolina de Nord și a crescut acești câini pentru a vâna urși.

Câinii moderni sunt considerați a li descendenți direcți ai acestora din urmă, cu câteva infuzii din alte rase locale, inclusiv Blevins hound.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu un cap lat, purtat cu mândrie. Are ochi maronii sau căprui și urechi lăsate, de dimensiuni medii, cu piele fină. Atunci când este atent, urechile se ridică și apar riduri pe frunte.

Botul are o lungime medie, cu buzele atârnând moderat. Pieptul este adânc și coada lungă, grea se subțiază spre vârf. Are labe puternice, bine articulate. Blana lucioasă, scurtă spre medie poate fi galbenă, roșie, cafenie, maron, neagră, gri tigrat sau albastră.

Înălțime: 53-63,5 cm.

Greutate: 18-27 kg.

Temperament: este un câine activ, curajos și entuziast. Este intens pe teren și foarte ușor de dresat. Este blând cu prietenii și familia, și se înțelege bine cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-un cămin din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, activități la exterior.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *