otterhound-rasa-caine

Otterhound – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă este considerată a fi descendentă a câinilor din secolul al XIV-lea și probabil este înrudită cu Bloodhoundul. A fost crescută inițial pentru a vâna vidre, deși acest lucru este în prezent ilegal. A fost importat pentru prima oară în S.U.A. În anul 1900.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu picioarele drepte. Are un cap mare, îngust. Botul și craniul au aproximativ aceeași lungime, iar nasul este mare. Are ochi negri, adânciți în orbite și urechile lungi și lăsate. Are pieptul adânc și o coadă lungă, ascuțită.

Labele sunt mari, bine articulate și cu membrană interdigitală. Blana este dublă, cu un puf lânos, uleios, și păr de lungime medie, aspru, având mustață și barbă. Poate avea orice culoare de copoi sau combinație de culori.

Înălțime: 58,5-69 cm.

Greutate: 36-52 kg.

Temperament: este un câine echilibrat, activ, gălăgios și entuziast. Se înțelege cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și câini. Este gălăgios și are tendința să cutreiere singur.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-o casă rurală sau suburbană.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, afecțiuni hemoragice, displazie de șold, convulsii.

Câinilor din rasa Otterhound le place să latre împreuna cu alţii din rasa lor. Atunci când această rasă vâna vidre, cântecul pe care îl făcea haita era considerat o plăcere de vânători.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *