Micul Basset Griffon Vendeen – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: PBGV.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în regiunea La Vendee din Franța. Este cea mai răspândită dintre rasele de Griffon Vendeen. Este descendentă a Griffonului Vendeen și se consideră că își are originile în secolul al XVI-lea. A câștigat în popularitate ca animale de companie în S.U.A.

Descriere fizică: un câine de talie medie, dreptunghiular. Capul este de două ori mai lung decât mai lat. Are ochi mari, negrii cu sprâncene lungi și nasul negru. Urechile lungi, lăsate se pliază spre interior. Gâtul este lung, pieptul adânc, și picioarele scurte.

Coada lungă și conică este ținută ca o sabie. Blana dublă are părul lung, aspru și barbă și mustață. Este portocalie, de culoarea lămâii, neagră, tricoloră sau cu pete grizonate.

Înălțime: 33-38 cm.

Greutate: 11-18 kg.

Temperament: este un câine foarte sociabil, iubitor de distracție și entuziast. Este inteligent și dornic să facă pe placul stăpânilor; activ și energic. Se înțelege bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alți câini.

Nivel de activitate: ridicat

Cel mai bun stăpân: rasa se descurcă cel mai bine cu o familie activă dintr-un mediu rural sau suburban.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă.

Posibile probleme de sănătate: meningita aseptică, epilepsie, probleme oftalmologice, sufluri cardiace, displazie de șold, luxarea patelelor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *