micul-basset-griffon-vendeen-rasa-caine

Micul Basset Griffon Vendeen – Rasă câine

Nume alternative: PBGV.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în regiunea La Vendee din Franța. Este cea mai răspândită dintre rasele de Griffon Vendeen. Este descendentă a Griffonului Vendeen și se consideră că își are originile în secolul al XVI-lea. A câștigat în popularitate ca animale de companie în S.U.A.

Descriere fizică: un câine de talie medie, dreptunghiular. Capul este de două ori mai lung decât mai lat. Are ochi mari, negrii cu sprâncene lungi și nasul negru. Urechile lungi, lăsate se pliază spre interior. Gâtul este lung, pieptul adânc, și picioarele scurte.

Coada lungă și conică este ținută ca o sabie. Blana dublă are părul lung, aspru și barbă și mustață. Este portocalie, de culoarea lămâii, neagră, tricoloră sau cu pete grizonate.

Înălțime: 33-38 cm.

Greutate: 11-18 kg.

Temperament: este un câine foarte sociabil, iubitor de distracție și entuziast. Este inteligent și dornic să facă pe placul stăpânilor; activ și energic. Se înțelege bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alți câini.

Nivel de activitate: ridicat

Cel mai bun stăpân: rasa se descurcă cel mai bine cu o familie activă dintr-un mediu rural sau suburban.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă.

Posibile probleme de sănătate: meningita aseptică, epilepsie, probleme oftalmologice, sufluri cardiace, displazie de șold, luxarea patelelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *