Harrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Harrierul este cunoscut în forma sa modernă încă din secolul al XVII-lea și este considerat a fi descendent al raselor antice de copoi.

Era folosit în haite pentru a vâna iepuri cu vânătorul mergând pe jos sau călare. În Marea Britanie este aproape exclusiv un câine de vânătoare, dar în America de Nord poate fi găsit și îndeplinind alte sarcini, inclusiv pe cea de companion.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, solid, musculos, care este ușor mai lung decât este înalt. Are un bot pătrat și nas larg. Ochii sunt maronii sau gălbui, iar urechile purtate lăsate sunt de lungime medie.

Picioarele sunt curbate spre interior. Blana scurtă și dreaptă este în general tricoloră (negru, cafeniu și alb) sau albă și roșu.

Înălțime: 48-53,5 cm.

Greutate: 20-25 kg.

Temperament: este un câine entuziast și prietenos. Este foarte sociabil și se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu alți câini și cu copiii. Este inteligent, independent și curios.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau familie activă, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: epilepsie, displazii de șold, probleme cu temperatura corporală.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *