Hamiltonstovare – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Copoi suedez, Copoi Hamilton.

Ţară de origine: Suedia.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în Suedia secolului al XIX-lea de contele A.P. Hamilton, fondatorul Swedish Kennel Club. Rasa este considerată a fi o încrucișare de Harrier, Foxhound și copoi germani și elvețieni.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu aspect dreptunghiular. Are un cap lung; craniu lat; și bot drept, lung, dreptunghiular. Nasul este negru, iar ochii sunt maronii. Are un piept adânc și o coadă lungă, conică.

Blana este de lungime medie, dreaptă și aspră. Este cea mai lungă pe coapse și sub coadă, și mai scurtă pe picioare, urechi și cap. Aceasta este tricoloră cu negru, cafeniu și alb.

Înălțime: 46-59 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: este un câine prietenos și sociabil care se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini.

Este temperat și de încredere, deși destul de activ și jucăuș. Dacă prinde o urmă, tinde să o urmărească până la capăt.

Nivel de activitate: moderat către ridicat.

Cel mai bun stăpân: rasa se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau familie activă într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

În timpul Revoluției Franceze, strămoșii Griffonului Nivernais au fost împrăștiați și numărul lor a scăzut dramatic. Mai târziu, un interes reapărut pentru acest tip de câini rustici cu blană aspră a precipitat dezvoltarea Griffonului Nivernais modern.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *