grand-basset-griffon-vendeen-rasa-caine

Grand Basset Griffon Vendeen – Rasă câine

Ţară de origine: Franța.

Istoric: Acest câine a fost dezvoltat din Marele Griffon spre sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când se dorea un Basset cu picioarele drepte pentru vânătoarea de animale mici și de căprioare. Este un vânător foarte bun și pentru animale mari.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, mai mult lung decât înalt, dar fără proporțiile duse la extrem ale marii majorități de câini tip Basset. Are un cap lung și puternic, și un bot pătrat care este mai lung decât craniul.

Are nas negru sau maro și ochi mari, întunecați, care nu au niciun pic de alb. Gâtul este lung și musculos; o coadă lungă, groasă; picioare sunt drepte.

Blana de lungime medie este aspră, cu părul mai lung la nivelul urechilor și sprâncenelor. Este alb și negru, negru și cafeniu, alb și portocaliu sau tricolor.

Înălțime: 38-43 cm.

Greutate: nu există standard disponibil.

Temperament: este un câine intens, iubitor de distracție și muncitor. Este foarte energic și gălăgios. Poate fi puțin încăpățânat, dar în general este prietenos și blând. Se înțelege bine cu copiii.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă, într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: curățarea urechilor, curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: infecții ale urechilor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *