Foxhound englez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: acest câine a fost dezvoltat în Marea Britanie pentru a lua urma vulpilor roșii. Este considerat a fi o încrucișare între Bloodhound, ogari și alți copoi. A fost importat în S.U.A. pentru prima oară la mijlocul secolului al XVIII-lea, și s-a făcut foarte repede iubit.

Foxhoundul american a fost dezvoltat din această rasă.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, musculos cu un cap puternic și o frunte pronunțată. Botul este lung și lat.

Urechile de dimensiuni medii pot fi tăiate mai mici. Are un gât lung, pieptul adânc și picioarele drepte. Blana scurtă și lucioasă poate avea orice culoare caracteristică copoilor, negru, cafeniu și alb în orice combinație, cât și diferite varietăți de bălțat: alb amestecat cu badger (un amestec de fire albe, gri, maro și negre), galben sau cafeniu.

Înălțime: 53,5-63,5 cm.

Greutate: 29,5-32 kg.

Temperament: este un câine energic și entuziast, cu instincte de vânător puternice. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *