english-foxhound-rasa-caine

Foxhound englez – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: acest câine a fost dezvoltat în Marea Britanie pentru a lua urma vulpilor roșii. Este considerat a fi o încrucișare între Bloodhound, ogari și alți copoi. A fost importat în S.U.A. pentru prima oară la mijlocul secolului al XVIII-lea, și s-a făcut foarte repede iubit.

Foxhoundul american a fost dezvoltat din această rasă.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, musculos cu un cap puternic și o frunte pronunțată. Botul este lung și lat.

Urechile de dimensiuni medii pot fi tăiate mai mici. Are un gât lung, pieptul adânc și picioarele drepte. Blana scurtă și lucioasă poate avea orice culoare caracteristică copoilor, negru, cafeniu și alb în orice combinație, cât și diferite varietăți de bălțat: alb amestecat cu badger (un amestec de fire albe, gri, maro și negre), galben sau cafeniu.

Înălțime: 53,5-63,5 cm.

Greutate: 29,5-32 kg.

Temperament: este un câine energic și entuziast, cu instincte de vânător puternice. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *