despre-copoi

Despre copoi

În ciuda imaginii omniprezente în producțiile de la Hollywood a unui copoi adormit pe veranda unei case din sud, nu toți câinii din această categorie sunt narcoleptici canini. De fapt, marea majoritate sunt vânători neînfricați şi serioși, care pot fi foarte activi și încăpățânați atunci când vine vorba de a lua urma.

Odată ce au prins un miros, ei îl vor urmări fără a ține seama de orice obstacol, chiar dacă asta înseamnă să traverseze drumuri aglomerate sau să meargă zeci de kilometri. Pentru siguranța lor, este crucial să fie ținuți tot timpul în lesă sau într-o zonă bine împrejmuită cu gard.

Copoii au apărui în Europa și America de Nord pentru a lua urma și a găsi prada. Unii au fost dezvoltați special pentru a lua urma vânatului rănit, în timp ce alții au fost crescuți pentru a urca vânatul, ratoni sau oposumi, în copaci și a-i ține acolo alertând vânătorii prin lătrături.

Datorită acestui trecut pe care îl au, câinii aparținând acestor rase tind să fie destul de gălăgioși și pot să deranjeze vecinii în cazul în care locuiți într-un apartament. Acești câini sunt în totalitate făcuți pentru vânătoare, chiar și urechile lungi și ridurile faciale se spune că există pentru a facilita detectarea și direcționa mirosul.

Copoii sunt folosiți la vânătoare în haite, așa că se înțeleg bine cu alți câini. Și pentru că lucrează îndeaproape cu oamenii, sunt câini prietenoși cu toată lumea. Mușcă rareori și pot fi în general de încredere cu copiii nedisciplinați și cățelușii jucăuși.

În vreme ce marea majoritate a raselor din această categorie sunt câini mari și cu picioare pe măsură, există câteva varietăți pitice, inclusiv Bassel Houndul și Teckelul. În ciuda dimensiunii lor reduse, aceste rase au aceleași trăsături care îi fac vânători excelenți ca și rudele lor mai mari. Pot fi la fel de gălăgioși și încăpățânați atunci când li se oferă ocazia.

Deși copoii se înțeleg în general de minune cu aproape toată lumea, câinii tineri din rasele mai mari pot fi totuși un pic cam prea mult pentru copiii mici. Ei tind să fie foarte exuberanți. De asemenea, copoii au niște probleme de sănătate mai deosebite, cum ar fi infecțiile urechilor datorită lungimii acestora, probleme ale pielii datorită ridurilor pe care le prezintă, și probleme cu spatele și discurile intervertebrale la rasele pitice. Curățați urechile și cutele pielii în mod regulat.

Mulți copoi de vânătoare sunt ținuți ca animale de cușcă, dar ei sunt cei mai fericiți atunci când fac parte dintr-o familie. Deși le place să vâneze, ei se vor bucura de asemenea, să își folosească talentele înnăscute și în alte domenii, inclusiv operațiuni de căutare și salvare și chiar terapie.

Deoarece multe dintre aceste rase au blana de culoare negru, alb și cafeniu (tricoloră), această combinație este deseori denumită tipică pentru copoi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *