dachshund-rasa-caine

Dachshund – Rasă câine

Nume alternative: Teckel.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: se crede că Dachshundul este „un verișor” al Bassetului și ar putea să fi existat încă din secolul al XVI-lea. Este probabil o încrucișare între Terrieri. Rasa a fost crescută pentru a vâna bursuci și încă este folosită ca un câine de vânătoare, cât și ca animal de companie. A devenit popular în S.U.A. între anii 1930 și 1940.

Descriere fizică: este un câine compact, musculos, cu un corp lung și picioare scurte. Are un cap alungit cu urechi lungi, lăsate, piept adânc și o coadă lungă.

Există două varietăți de talie: pitic și standard; și trei varietăți de blană: cu blană dreaptă, lungă sau sârmoasă. Blana este scurtă și dreaptă, lungă și catifelată, sau lungă și sârmoasă, cu păr facial zbârlit.

Poate fi roșu sau crem, sau negru, ciocolatiu, albastru sau cafeniu, cu puncte de culoarea bronzului. Există, de asemenea, și o varietate de culoare „sare și piper” denumită „mistreț”, și câteva tipare, inclusiv cu picățele, tigrat și bălțat.

Înălțime (Standard): nu există standard.

Greutate (Standard): 7-14,5 kg.

Înălțime (Pitic): nu există standard.

Greutate (Pitici): sub 5 kg.

Temperament: este un câine prietenos, sociabil și iubitor de distracție. Este inteligent, jucăuș și afectuos.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: Daschundul se adaptează la multe situații de trai, inclusiv viața la oraș sau la țară. Varietatea pitică este ideală pentru apartament.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: balonare, epilepsie, hipotiroidism, afecțiuni ale discurilor intervertebrale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *