curs-rasa-caine

Curs – Rasă câine

Acești câini au fost dezvoltați în zone restrânse pe toată întinderea Americii rurale, în special în partea de sud. Ei au fost crescuți pentru abilitățile de muncă, așa că aspectul uniform nu a reprezentat o prioritate; așa s-a ajuns la diferențele de dimensiuni și aspect.

Sunt câini multilaterali, folosiți pentru vânătoare, paza proprietăților și animalelor, și companioni. Sunt de la mici la medii, pătrați sau dreptunghiulari, cu părul scurt și cu o puternică dorință de muncă. Atunci când au prins o urmă sunt curajoși și tenace.

Acești câini sunt descendenți ai Terrierilor și metișilor europeni aduși de imigranți și adaptați vieții în partea rurală a Americii. Mulți sunt ținuți atât ca animale de companie, cât și ca animale de muncă. Se spune, de asemenea, că unii au fost împerecheați cu rase native.

Marea majoritate continuă să lucreze în slujbele tradiționale, în case și ferme mici din toate zonele rurale ale Statelor Unite. Câteva dintre rasele mai cunoscute sunt: Black Mouth, canadian, leopard, Stephens’ stock și treeing. Marea majoritate sunt foarte rare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *