copoi-finlandez-rasa-caine

Copoi finlandez – Rasă câine

Nume alternative: Suomenajokoira, Finsk stovare.

Ţară de origine: Finlanda.

Istoric: această rasă este considerată a avea originea în câinii de vânătoare europeni care existau în Finlanda la începutul secolului al XIX-lea. Aceștia au fost încrucișați cu alți câini, inclusiv cu Harrieri, Hamilton Hound și Foxhound pentru a crea Copoiul finlandez modern la începutul secolului al XX-lea.

Rasa este încă folosită pentru a vâna iepuri și vulpi.

Descriere fizică: Copoiul finlandez este un câine puternic, de talie medie, cu un corp mai mult lung decât înalt. Are un piept adânc. Craniul și botul sunt de lungimi egale.

Are un nas mare, negru; buza superioară curbată; și ochi maronii închiși cu pleoape negre. Are coada lungă, ascutiță spre vârf. Blana dublă are părul des, colorat în negru și cafeniu cu pete albe.

Înălțime: 51-61 cm.

Greutate: 20,5-25 kg.

Temperament: Copoiul finlandez este un câine blând, energic. Muncește din greu, dar este un bun animal de companie. Se înțelege bine cu aproape toată lumea.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un individ sau o familie activă într-un mediu rural sau suburban.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Copoiul finlandez este cea mai populară rasă din Finlanda şi este în același timp și unul dintre cei mai folosiţi câini pentru vânătoare și mânatul renilor în țările nordice.

În fiecare an, sunt înregistrați în Finlanda aproximativ 3.000 de pui. Cu excepția Finlandei, Suediei și celorlalte țări nordice, această rasă este destul de rară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *