Coonhound negru și cafeniu – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: se considera că este descendent al Talbot Houndului, o rasă antică existentă în Marea Britanie încă din secolul al Xl-lea, cât și a Bloodhoundului, Foxhoundului și Foxhoundului de Virginia.

A fost crescut pentru culoarea blănii sale și pentru abilitățile în vânătoarea ratonilor și oposumilor.

Descriere fizică: un câine mare, bine-făcut, care este doar puțin mai lung decât înalt. Are un cap mare și oval: nas negru; ochi maro sau căprui. Urechile lungi sunt ținute lăsate.

Coada lungă are aspect de seceră. Blana neagră este scurtă și deasă, cu pete cafenii deasupra ochilor, pe bot, picioare și piept, și dungi negre pe degete.

Înălțime: 58,5-68,5 cm.

Greutate: 18-34 kg.

Temperament: este un câine sociabil și prietenos. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini. Tinde să latre cam mult și să fure mâncare.

Mulți îl descriu ca având un caracter de clown și nu este o rasă ușor de dresat.

Nivel de activitate: moderat.

CeI mai bun stăpân: această rasă se descurcă foarte bine cu o familie într-o casă din mediul rural sau suburban. Se înțelege bine cu copiii și cu alte animale.

Nevoi speciale: curățarea urechilor, curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazie de șold și cot.

Urletul Coonhoundului negru şi cafeniu își schimbi tonalitatea atunci când a prins un animal în copac, fapt care alertează vânătorul.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *