bloodhound-rasa-caine

Bloodhound – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: se consideră că Bloodhoundul este o rasă foarte veche. Exemplarele timpurii erau albe sau negre; cele negre erau numite Saint Huberts, iar cele albe Southern Hounds. În secolul al Xll-lea, acești câini au devenit populari printre prelații bisericii care au menținut rasa pură pe parcursul câtorva secole.

Bloodhoundul a fost dezvoltat în continuare atunci când a ajuns în S.U.A. la începutul secolului al XIX-lea. Deși nu mai este folosit în mod obișnuit în zilele noastre la vânătoare, este utilizat de poliție pentru a lua urma. Este, de asemenea, ținut ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu piele subțire, liberă, care atârnă în cute. Are un cap lung și îngust, cu frunte adâncă. Ochii căprui spre galbeni sunt adânciți în orbite, cu pleoape mari.

Urechile sunt foarte lungi și lăsate atârnate în falduri. Această rasă are un nas mare, buze mari, și riduri din abundență pe față și gât. Are un gât foarte lung cu o gușă mare.

Pieptul este adânc, iar coada lunga are forma unei secere. Labele sunt mari și articulate. Blana este scurtă și dură, colorată în negru și cafeniu, cafeniu și roșu-închis, sau roșu. Poate avea puțin alb pe piept, labe sau coadă.

Înălțime: 58,5-68,5 cm.

Greutate: 36-50 kg.

Temperament: Bloodhoundul este un câine echilibrat și sociabil. Este foarte afectuos și se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini. Poate fi într-o anumită măsură timid și tinde să fie destul de sensibil.

Este gălăgios, deseori încăpățânat, și tinde să saliveze. Este dificil de dresat.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă bine cu un stăpân activ, răbdător, într-o casă din mediul rural sau suburban.

Nevoi speciale: atenție, curățarea urechilor, exerciții, curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, probleme cardiace, infecții ale urechilor, probleme oftalmologice, displazie de șold și de cot, luxații ale patelelor, boli ale tiroidei.

Termenul de sleuthhound era folosit ca sinonim pentru Bloodhound. Cuvântul a fost ulterior scurtat în sleuth și folosit pentru a defini oameni care puteau urmări o urmă cu abilitatea unui Bloodhound.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *