Bleu de Gascogne – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Franța.

Istoric: există patru rase de Bleu de Gascogne: Marele Bleu de Gascogne, Micul Bleu de Gascogne, Micul Griffon Bleu de Gascogne și Basset Bleu de Gascogne. Marele Bleu de Gascogne este strămoșul tuturor celorlalte trei.

Este considerat urmașul câinilor de vânătoare din Orientul Mijlociu și a fost dezvoltat în regiunea Gascogne din sudul Franței. Celelalte rase au fost dezvoltate pentru că vânătorii aveau nevoie de câini pentru vânat mai mic, cum ar fi iepuri și vulpi. Micul Bleu de Gascogne este mai mic decât varietatea mare, iar Bassetul este chiar mai mic.

Ultima rasă, Micul Griffon Bleu de Gascogne, a fost creată prin încrucișarea între Bleu de Gascogne și câinii de vânătoare cu blană aspră.

Primele exemplare au ajuns în S.U.A. la începutul secolului al XVIII-lea, sub forma unui cadou din partea lui Lafayette pentru George Washington. Singurul care nu poate fi găsit în S.U.A. este Micul Griffon Bleu de Gascogne, dar acesta este rar chiar și în Franța.

Descriere fizică: cu excepția Griffonului, toate celelalte rase de Bleu de Gascogne au blana scurtă, deasă, cu o colorație albastră, creață pe un fundal alb cu pete, pistrui și puncte negre. Griffonul are blana sârmoasă, aspră, de asemenea albastră.

Toți au piept adânc și urechi lungi, lăsate, cu piele fină. Coada este lungă și are aspect de sabie, Înălțime (Mare): 60,5-71 cm.

Greutate (Mare): 32-35 kg.

Înălțime (Mici): 51-61 cm.

Greutate (Mici): 18-22 kg.

Înălțime (Petit Griffon): 43-51 cm.

Greutate (Petit Griffon): 18-20 kg.

Temperament: sunt câini sociabili și iubitori de distracție. Pot fi ușor rezervați la început, dar se împrietenesc destul de ușor. Sunt activi și gălăgioși. Se înțeleg bine cu aproape toată lumea.

Muncesc din greu pe teren, dar acasă sunt calmi și relaxați. Pot fi încăpățânați și pot colinda urmărind un miros. Se înțeleg bine cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: exerciții, grădină împrejmuită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, displazie de șold și de cot.

Se estimează că Bleu de Gascogne a contribuit la formarea a peste 80 de rase de câini pe tot globul, inclusiv rase de copoi și ogari.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *