Beagle – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Câinii de tip Beagle au existat de secole, dar rasa așa cum o știm noi astăzi a fost dezvoltată în Marea Britanie acum aproape 150 de ani. De mai bine de 25 de ani este una dintre cele mai populare rase din S.U.A.

Descriere fizică: este un câine mic, bine făcut, mai mult lung decât înalt. Are un craniu lung și un bot pătrat. Ochii sunt mari, maronii sau căprui, și nasul negru. Are urechi lăsate lungi și late, iar coada scurtă este purtată ridicată. Blana scurtă și aspră poate avea orice culoare specifică pentru copoi.

Înălțime: 25-38 cm.

Greutate: 9-14 kg.

Temperament: este un câine prietenos, dar independent. Este sociabil și se înțelege bine cu copiii și cu alte animale atât timp cât a fost bine socializat. Va urmări cât poate de mult un miros.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă bine cu o familie activă și sunt adaptabili la orice condiții de trai, fie în mediu urban, fie rural.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: palatoschizis, râie, nanism, epilepsie, probleme oftalmologice, hipotiroidism, afecțiuni ale discurilor intervertebrale, luxații ale patelelor, afecțiuni ale aparatului reproducător.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *