bavarian-mountain-hound

Bavarian Mountain Hound – Rasă câine

Nume alternative: Bayrischer gebirgsschweisshund

Ţară de origine: Germania.

Istoric: această rasă este urmașă a Schweisshundului de Hanovra, o rasă asemănătoare Bloodhoundului, și a copoilor bavarezi, și a apărut spre slârșitul secolului al XIX-lea.

Este cel mai popular și mai întâlnit câine de tip copoi din regiunea muntoasă Bavaria.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, cu un corp mai mult lung decât înalt. Craniul și botul sunt late. Are un nas negru sau roșu, ochi maronii și urechi lăsate, de lungime medie. Coada este de lungime medie și ținută în sus.

Blana groasă și scurtă, este un pic mai lungă și aspră pe abdomen, picioare și coadă, și mai fină pe cap și urechi. Blana poate fi roșie, cafenie, de culoarea bronzului, sau gri roșiatic, încărunțită sau tigrată. Poate avea o pată mai deschisă la culoare pe piept. Blana este cea mai închisă la culoare în zona urechilor și pe bot.

Înălțime: 53 cm.

Greutate: 24-36 kg.

Temperament: este un câine sociabil, ușor de dresat, afectuos cu familia, dar distant cu străinii. Este în general calm și deloc rușinos.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *