Bavarian Mountain Hound – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Bayrischer gebirgsschweisshund

Ţară de origine: Germania.

Istoric: această rasă este urmașă a Schweisshundului de Hanovra, o rasă asemănătoare Bloodhoundului, și a copoilor bavarezi, și a apărut spre slârșitul secolului al XIX-lea.

Este cel mai popular și mai întâlnit câine de tip copoi din regiunea muntoasă Bavaria.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, cu un corp mai mult lung decât înalt. Craniul și botul sunt late. Are un nas negru sau roșu, ochi maronii și urechi lăsate, de lungime medie. Coada este de lungime medie și ținută în sus.

Blana groasă și scurtă, este un pic mai lungă și aspră pe abdomen, picioare și coadă, și mai fină pe cap și urechi. Blana poate fi roșie, cafenie, de culoarea bronzului, sau gri roșiatic, încărunțită sau tigrată. Poate avea o pată mai deschisă la culoare pe piept. Blana este cea mai închisă la culoare în zona urechilor și pe bot.

Înălțime: 53 cm.

Greutate: 24-36 kg.

Temperament: este un câine sociabil, ușor de dresat, afectuos cu familia, dar distant cu străinii. Este în general calm și deloc rușinos.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *