Basset Fauve de Bretagne – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Brittany basset cafeniu.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: acest câine este urmașul Griffonului Fauve de Bretagne și a fost foarte popular în Britania pe parcursul secolului al XIX-lea. În Franța, spre sfârșitul secolului al XX-lea a fost recunoscut ca un excelent vânător de iepuri.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic, mai mult lung decât înalt. Are un craniu lung, iar botul este dreptunghiular spre conic. Nasul mare este maro închis sau negru, iar ochii sunt maronii întunecat.

Are urechi foarte lungi, un gât scurt și o coadă lungă, de forma unei secere. Blana este de lungime medie, aspră, cafenie, de la auriu de grâu până la maroniu-roșcat, poate avea o mică pată albă pe piept.

Înălțime: 31 -38 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: este un câine vioi, căruia îi place distracția. Curajos, este atât un excelent muncitor, cât și companion. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii, dar poate fi încăpățânat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-o casă din mediul rural sau suburban.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *