Basset Bleu de Gascogne – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Franța

Istoric: rasa este descendentă a copoilor antici. A apărut în urma încrucișărilor dintre Grand Bleu de Gascogne și Basset Saintongeois în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic, robust, care este mai mult lung decât înalt. Are un cap lung, cuneiform, cu un craniu rotund și botul lung. Nasul este mare și negru, iar ochii sunt maronii închis cu pleoapele inferioare destul de libere.

Are urechi poziționate jos pe craniu, foarte lungi și care fie se pliază, fie sunt încolăcite pe față. Are pieptul adânc, picioare puternice și o coadă lungă. Labele sunt mari. Blana scurtă este albă cu picățele negre, creând un efect albastru, și pete negre.

Înălțime: 30,5-35,5 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: Basset bleu este un câine prietenos și sociabil. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu alți câini.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *