Vallhund suedez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Vastgotaspets, Câinele viking, Câinele suedez de cireadă, Spitzul din West Goths.

Ţară de origine: Suedia.

Istoric: Vallhundul suedez este considerat o rasă străveche, prima oară folosit ca un câine bun la toate în fermă și ca mânuitor la vite. Se crede că a fost adus în Suedia de vikingi și s-ar putea să fie înrudit cu câinii Corgi.

Până la jumătatea secolului al XX-lea a fost aproape de dispariție, dar un mare iubitor al rasei a reușit să o revitalizeze. Vallhund este un câine ciobănesc atât pentru vite, cât și pentru oi. A fost importat pentru prima oară în Marea Britanie în anii 1970 și în S.U.A. în anii 1980.

Descriere fizică: acesta este un animal puternic, mic sau mediu ca mărime, de tip Spitz. Are un cap trapezoidal, nas negru și urechi ascuțite. Coada este natural lungă sau poate fi tăiată.

Blana dublă are un strat de puf gros și un strat exterior aspru, care poate fi orice culoare, de la gri la roșu cu mască facială și ham.

Înălțime: 30 – 35 cm.

Greutate: 11.5- 16 kg.

Temperament: Vallhundul este un câine energic, alert, curios și îndrăzneț. Munceşte din greu, este inteligent, foarte ușor de dresat și dornic să-și mulțumească stăpânul. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Vallhundul are nevoie de un stăpân activ. Atunci când primește suficientă mișcare și activitate, se poate adapta oricărui mediu.

Nevoi speciale: exerciții.

Posibile probleme de sănătate: palatoschizis, criptorhidism, displazie de șold. luxații ale rotulei, displazie retiniană.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *