stumpy-tail-cattle-dog-rasa-caine

Stumpy Tail Cattle Dog – Rasă câine

Ţară de origine: Australia.

Istoric: deși sunt înrudite, această rasă nu este aceeași cu Câinele australian de cireadă. Se spune că este o încrucișare între Dingo și Smithfield, primul tip de câine ciobănesc de vite folosit în Australia.

Această încrucișare a avut ca rezultat Timmins biter, care a fost apoi împerecheat cu Collie-ul cu blană dreaptă, albastru tigrat. îi lipsește infuzia de Kelpie australian care există la Câinele australian de cireadă.

Descriere fizică: spre deosebire de Câinele australian de cireadă, această rasă are picioare ceva mai mari, dar nu are coadă. Este un câine pătrat, puternic, cu un cap lat și craniul plat. Ochii sunt maronii închis și ovali, iar nasul este negru.

Are urechi mici, ridicate. Pieptul este adânc. Blana dublă are un puf moale și scurt, și păr drept. În jurul gâtului există o coamă. Blana poate fi albastră sau albastru marmorat, cu sau fără pete negre, sau roșcat pistruiată, cu sau fără semne de un roșu mai închis.

Înălțime: 42.5 – 50 cm.

Greutate: nu există un standard disponibil.

Temperament: este un câine muncitor, cu multă energie și rezistență. Este un câine care se atașează de o persoană în special și în mod natural mai rezervat, dar nu neprietenos.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-o casă din mediul rural, în special la o fermă.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: palatoschizis, spina bifida și alte probleme ale coloanei vertebrale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *