schnauzer-standard-rasa-caine

Schnauzer standard – Rasă câine

Nume alternativ: Schnauzer (Marea Britanie).

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Schnauzerul standard reprezintă prototipul celor trei tipuri de Schnauzer existente în momentul de față; originile sale datează din secolul al XV-lea. Este considerat o încrucișare între Poodle-ul german negru, Wolfspitz gri și Pinscher-ul sârmos.

A fost dezvoltat ca animal de fermă, de pază, și vânător de șobolani, dar a servit și ca animal de companie. Deseori era ținut de fermieri pentru a le păzi cărucioarele atunci când mergeau la piață.

De asemenea, a fost folosit de armată. Schnauzerul standard nu a fost cunoscut în S.U.A. decât după Primul Război Mondial, dar a devenit de atunci un animal foarte căutat.

Descriere fizică: Schnauzerul standard este un câine puternic, mare, cu o conformație corporală pătrată. Are un cap dreptunghiular, puternic, cu ochi ovali căprui și cu sprâncene arcuite. Urechile în formă de „V” sunt butonate, fie tăiate sau lăsate natural, iar nasul mare este negru.

Are un gât lung și un corp scurt. Coada este tăiată scurt și purtată ridicată. Blana dublă este scurtă, puful moale și părul sârmos, aspru. Poate fi de culoare sare și piper sau negru.

Înălțime: 42.5 – 20 cm.

Greutate: 13,5-22,5 kg.

Temperament: este un câine inteligent, care poate fi dresat foarte ușor. Este foarte vioi și jucăuș, unii spun că este chiar răutăcios. Este iubitor și devotat familiei, dar cu străinii este suspicios și teritorial, manifestări care fac din el un excelent câine de pază.

Se înțelege bine cu copiii, dar are un puternic instinct de vânătoare, așa că nu poate fi de încredere în preajma animalelor mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: acest câine se descurcă cel mai bine cu o familie activă, având experiență în creșterea câinilor. Dacă i se oferă suficientă mișcare, se poate acomoda cu viața la oraș sau în suburbii.

Nevoi speciale: exerciții, periaj, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *