Schapendoes – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Schapendoes olandez, Ciobănesc olandez.

Ţară de origine: Olanda.

Istoric: Schapendoes a fost dezvoltat ca un câine ciobănesc pentru oi. A fost prețuit de ciobanii olandezi datorită inteligenței și puterii sale de muncă, și folosit pe scară largă spre sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

După cel de Al Doilea Război Mondial a fost aproape de dispariție, dar rasa a fost salvată de un împătimit. În zilele noastre, este doar foarte rar folosit pe post de câine ciobănesc.

Descriere fizică: Schapendoes este un câine mare, agil, cu un cap mare și un craniu lat, iar botul scurt și larg. Are ochi mari, rotunzi, căprui, iar urechile sunt poziționate sus pe cap și purtate ridicate.

Are o coadă lungă. Blana dublă este greoaie, lungă, groasă și ușor ondulată. Capul și coada sunt puternic îmblănite.

Înălțime: 40 – 50 cm.

Greutate: 15 kg.

Temperament: Această rasă este inteligentă și curajoasă, cu o gândire independentă, dar poate fi încăpățânată. Este jucăuș și afectuos cu familia și prietenii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, experimentat în creșterea câinilor, într-o casă din mediul rural sau suburban.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, periaj, slujbă sau activitate organizată.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *