Pumi – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Ungaria

Istoric: Pumi a apărut în urma împerecherii exemplarelor de Puli unguresc cu câinii europeni veniți în Ungaria odată cu europenii din vest în secolele al XVI-lea, al XVII-lea și al XVIII-lea.

Pumi și Puli nu puteau fi diferențiate ca rase distincte până în secolul al XX-lea, atunci când iubitorii de Puli au muncit pentru a revitaliza rasa originală. Este un câine ciobănesc, dar este folosit și la vânătoare.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu constituție pătrată, asemănător Terrierilor. Are un cap îngust și lung, cu un bot lung și nas negru. Ochii sunt căprui și urechile erecte cu treimea superioară pliată peste.

Are o coadă lungă, purtată înalt și curbată. Blana dublă este cârlionțată și formează smocuri, dar nu corzi. Stratul exterior este lung și are o textură elastică. Poate fi gri, negru, sau cafeniu cu sau fără zone albe, sau alb.

Înălțime: 34 – 44,5 cm.

Greutate: 8,5 – 13,5 kg.

Temperament: Atunci când vine vorba de personalitate, Pumi se aseamănă cu Terrierii, gălăgios și mereu ocupat. Este foarte activ și îndrăzneț. Voios și afectuos cu familia, dar este prevăzător cu străinii și va reacționa atunci când este provocat.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Pumi se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *