metis-de-ciobanesc-australian

Metișii câinilor ciobănești și de cireadă

Există destul de mulți metiși de câini ciobănești disponibili prin adăposturi și organizații de salvare a animalelor, mai ales în zonele rurale. Acești metiși sunt destul de frecvent întâlniți în zonele unde este dezvoltată industria oilor și vitelor.

Cu toate acestea, în adăposturile din zonele urbane se observă o creștere a numărului de câini ciobănești și a metișilor acestora, în special Ciobănescul australian și Border Collie. Popularitatea lor a dus la o creștere a numărului crescătorilor iresponsabili și lipsiți de etică.

Metișii de câini ciobănești ajung de multe ori în adăposturile de animale atunci când un magazin de animale sau un crescător neautorizat vinde un pui adorabil fără a spune ceva despre energia debordantă a acestuia.

Familia ajunge să fie copleșită de atenția de care are nevoie un astfel de câine și îl exilează în curtea din spate, unde devine din ce în ce mai hiper-reactiv și disperat după atenție. În final, ei aduc câinele la un adăpost.

Marea majoritate a acestor câini sunt niște animale de companie extraordinare; ei pur și simplu au nevoie de puțin dresaj și un regim zilnic de exerciții.

Marea majoritate a metișilor beneficiază de energia și inteligența exemplarelor de rasă pură și se vor descurca de minune în cadrul activităților organizate, cum ar fi cursele de agilitate și trialurile de herding (teste de turmă). Ei au nevoie de multă afecțiune și atenție.

Dresajul și participarea la sporturi canine cum ar fi agilitate, herding, sau flyball le va ține mintea și organismul împlinite și stimulate. Tind să se înțeleagă bine cam cu toată lumea, deși au un instinct puternic de păstorit, putând chiar în mod neintenționat să lovească sau să sperie copiii mici sau alte animale.

Metișii de ciobănești sunt printre cele mai întâlnite încrucișări de câini din S.U.A.. Pot fi orice varietate, de la metiși Labrador-ciobănesc până la metiși ciobănesc-Corgi. Tind să aibă o talie medie spre mare, cu urechi ridicate sau semiridicate.

Marca majoritate au bot lung conic și mulți vor fi negru și cafeniu, asemănători Ciobănescului german. Unii pot avea chiar o ureche ridicată și una lăsată. Asemenea Ciobăneștilor germani, ei trebuie să aibă zi de zi activități și să urmeze un curs de dresaj.

În funcție de rasele din care provin și de participarea fiecărei rase, s-ar putea sau nu să afișeze tendințe de teritorialitate.

Asemenea tuturor metișilor, este important să adoptați de la un adăpost sau o organizație, care vă pot ajuta să faceți alegerea potrivită. Deși câinii ciobănești nu tind să fie niște câini agresivi, sunt totuși energici, inteligenți și atrași de potențiala hrană, așa că un stăpân cu experiență este cel mai potrivit.

Marea majoritate a câinilor ciobănești se descurcă cel mai bine într-o casă din suburbii sau într-un mediu rural.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *