Kelpie australian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Kelpie, Barb.

Ţară de origine: Australia.

Istoric: Kelpie-ul australian își are originea în jurul anilor 1870 și se trage din Collie-ul englez și Collie-ul scoțian. Unii consideră că atât dingo, cât și alte diferite rase au participat la formarea lui. A fost dezvoltat pentru paza oilor; australienii spun că țara lor a fost construită cu ajutorul nemijlocit al Kelpie-ului datorită rolului major pe care acest câine l-a jucat în dezvoltarea industriei de creștere a oilor și de producere a lânii.

Majoritatea exemplarelor sunt încă folosiți pentru munca pentru care au fost crescuți în Australia, Europa și America de Nord. Cu toate acestea, ei devin din ce în ce mai doriți ca animale de companie.

Descriere fizică: acesta este un câine de talie medie, musculos, dar în același timp agil. Este mai mult lung decât înalt, cu un cap rotund și un bot conic, de aceeași lungime sau puțin mai mic decât craniul.

Are ochi aurii până la maronii, migdalați, și urechi erecte, poziționate destul de depărtat pe cap. Prezintă un gât puternic și pieptul este adânc. Coada, lungă și stufoasă, este ușor curbată atunci când se odihnește și ridicată atunci când este activ.

Blana dublă are un strat inferior dens și un strat exterior scurt, drept, rezistent la intemperii. Are o coamă în jurul gâtului. Poate fi negru, albastru, sau roșu, cu sau fără pete cafenii, sau cafeniu în întregime. Pot prezenta zone albe pe piept și degete.

Înălțime: 42,5 – 50 cm.

Greutate: 12-20 kg.

Temperament: acest câine este foarte inteligent, făcând diferența între muncă și odihnă. Activ și preocupat atunci când muncește, el este foarte liniștit și calm atunci când este acasă.

Kelpie-ul este prietenos, dar nu vă așteptați să fie afectuos și tinde să se atașeze mai mult de o persoană din familie, fiind foarte devotat acesteia.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Kelpie-ul se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ și oportunitatea de a avea o slujbă sau de a participa la o activitate. Un mediu rural este cel mai bun, dar se poate adapta. Se înțelege bine cu alți câini.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: atrofie retiniana progresivă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *