Despre câinii ciobănești si câinii de cireadă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Câinii ciobănești sunt niște animale inteligente și vioaie, mulți fiind în continuare folosiți pentru utilitățile pentru care au fost crescuți în țările lor natale. Această categorie de câini necesită proprietari care au timpul și energia să țină pasul cu ei. Atunci când nu li se oferă ceva de făcut, își vor găsi singuri.

Iar aceasta va fi probabil o activitate pe care nu vreți să o facă, cum ar fi săpatul la rădăcinile plantelor din grădină sau ronțăirea pantofilor preferați.

Deși rareori agresivi, ei sunt niște câini puternici, care au tendința să „adune și să păzească turma”. Mulți dintre ei sunt crescuți pentru a avea grijă de animale mult mai mari decât ei; folosirea pedepselor fizice nu îi va face decât să fie și mai încăpățânați. Acești câini tind să se descurce mult mai bine cu un dresaj ferm, pozitiv și consistent decât cu mustrări dure.

În cazul în care nu îi puteți oferi ocazia să își exercite comportamentul natural de câine ciobănesc cu oi sau bovine, atunci luați în calcul înscrierea lui în activități de genul teste de turmă, flyball sau concursuri de agilitate.

Participarea în mod regulat la astfel de activități canine poate lua locul unei slujbe și vă menține câinele satisfăcut din punct de vedere fizic și mintal. Datorită nevoilor speciale de care au nevoie, aceste rase de câini se descurcă cel mai bine cu un proprietar experimentat.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *