cainii-ciobanesti-caini-cireada

Despre câinii ciobănești si câinii de cireadă

Câinii ciobănești sunt niște animale inteligente și vioaie, mulți fiind în continuare folosiți pentru utilitățile pentru care au fost crescuți în țările lor natale. Această categorie de câini necesită proprietari care au timpul și energia să țină pasul cu ei. Atunci când nu li se oferă ceva de făcut, își vor găsi singuri.

Iar aceasta va fi probabil o activitate pe care nu vreți să o facă, cum ar fi săpatul la rădăcinile plantelor din grădină sau ronțăirea pantofilor preferați.

Deși rareori agresivi, ei sunt niște câini puternici, care au tendința să „adune și să păzească turma”. Mulți dintre ei sunt crescuți pentru a avea grijă de animale mult mai mari decât ei; folosirea pedepselor fizice nu îi va face decât să fie și mai încăpățânați. Acești câini tind să se descurce mult mai bine cu un dresaj ferm, pozitiv și consistent decât cu mustrări dure.

În cazul în care nu îi puteți oferi ocazia să își exercite comportamentul natural de câine ciobănesc cu oi sau bovine, atunci luați în calcul înscrierea lui în activități de genul teste de turmă, flyball sau concursuri de agilitate.

Participarea în mod regulat la astfel de activități canine poate lua locul unei slujbe și vă menține câinele satisfăcut din punct de vedere fizic și mintal. Datorită nevoilor speciale de care au nevoie, aceste rase de câini se descurcă cel mai bine cu un proprietar experimentat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *