Ciobănescul englez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Collie de fermă, Ciobănesc de fermă, Old farm collie.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Ciobănescul englez este descendent al câinilor de fermă britanici, cum ar fi Collie și Border Collie, care au fost aduși în colonii de către primii oameni veniți. A fost crescut ca un câine de păstorit, vânătoare și pază.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu un cap ușor rotunjit de dimensiuni medii și un bot lat care este egal ca lungime cu capul. Urechile late sunt lăsate, iar ochii sunt maronii și nasul negru.

Are pieptul adânc, iar coada este lungă sau ca un ciot în mod natural. Blana dublă poate fi dreaptă sau ondulată, iar picioarele sunt „împănate”. Blana poate fi negru și alb, negru și cafeniu, sau tricoloră (negru alb și cafeniu).

Înălțime: 45 – 57,5 cm.

Greutate: 18-27 kg.

Temperament: Ciobănescul englez este un câine inteligent și energic. Este neînfricat și alert, devotat stăpânului său, și foarte ușor de dresat. Este un muncitor și un companion excelent.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Deși Ciobăneștii englezi sunt născuți pentru a fi folosiți la păstorit, ei sunt recunoscuți pentru abilitățile lor de a lua urma, a vâna și treeing. Broșuri publicitare care datează de acum 40 de ani, spun că ciobăneștii englezi pot folosi această tehnică de vânătoare (treeing) pentru a vâna orice, inclusiv veveriţe, ratoni și oposumi.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *