ciobanescul-englez-rasa-caine

Ciobănescul englez – Rasă câine

Nume alternativ: Collie de fermă, Ciobănesc de fermă, Old farm collie.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Ciobănescul englez este descendent al câinilor de fermă britanici, cum ar fi Collie și Border Collie, care au fost aduși în colonii de către primii oameni veniți. A fost crescut ca un câine de păstorit, vânătoare și pază.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu un cap ușor rotunjit de dimensiuni medii și un bot lat care este egal ca lungime cu capul. Urechile late sunt lăsate, iar ochii sunt maronii și nasul negru.

Are pieptul adânc, iar coada este lungă sau ca un ciot în mod natural. Blana dublă poate fi dreaptă sau ondulată, iar picioarele sunt „împănate”. Blana poate fi negru și alb, negru și cafeniu, sau tricoloră (negru alb și cafeniu).

Înălțime: 45 – 57,5 cm.

Greutate: 18-27 kg.

Temperament: Ciobănescul englez este un câine inteligent și energic. Este neînfricat și alert, devotat stăpânului său, și foarte ușor de dresat. Este un muncitor și un companion excelent.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Deși Ciobăneștii englezi sunt născuți pentru a fi folosiți la păstorit, ei sunt recunoscuți pentru abilitățile lor de a lua urma, a vâna și treeing. Broșuri publicitare care datează de acum 40 de ani, spun că ciobăneștii englezi pot folosi această tehnică de vânătoare (treeing) pentru a vâna orice, inclusiv veveriţe, ratoni și oposumi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *