Ciobănescul australian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Aussie.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: deși originile Ciobănescului australian sunt considerate a fi în regiunile baște din Spania și Franța, rasa a fost dezvoltată de fermierii americani în anii 1920. Acest câine a fost folosii pentru paza turmelor, câine bun la toate pentru fermă, și câine de performanță, în special în zonele de vest ale Statelor Unite.

Acești câini continuă să își îndeplinească sarcinile pentru care au fost selecționați și să fie și animale de companie în S.U.A. Această rasă are două registre; unul este afiliat AKC, în vreme ce celălalt este dedicat câinilor de muncă.

Descriere fizică: Ciobănescul australian este un câine de talie medie, atletic, care este mai lung decât înalt. Are un cap puternic, cu un craniu ușor rotunjit. Botul este egal în lungime sau puțin mai mic decât craniul.

Ochii migdalați pot fi căprui, albaștri, de culoarea chihlimbarului sau orice combinație, inclusiv cu pete. Urechile triunghiulare purtate căzut sunt poziționate sus pe cap; se deplasează înainte atunci când câinele este atent. Coada dreaptă este scurtă și nu ar trebui să depășească 10 cm.

Blana dublă, de lungime medie, poate fi dreaptă sau ușor ondulată. Poate fi neagră-albăstruie, roșu-închis, neagră complet sau roșie complet, cu sau fără pete albe sau cafenii.

Înălțime: 45 – 57,5 cm.

Greutate: 16-34 kg.

Temperament: este un câine inteligent, căruia îi place să muncească. Este foarte ușor de dresat și devotat familiei. Pentru că este precaut, dar niciodată agresiv cu străinii; este un foarte bun câine de pază.

Jucăuș și iubitor de distracție, Ciobănescul australian se înțelege bine cu copiii și cu alți câini, deși s-ar putea să-și manifeste comportamentul de câine ciobănesc cu ei.

Are un puternic instinct de vânător și nu poate fi de încredere cu animalele mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Ciobănescul australian are nevoie de un stăpân activ, într-o casă dintr-o zonă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate organizată.

Posibile probleme de sănătate: anomalii oculare specifice Collie, surditate, displazii de șold, atrofie retiniană progresivă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *